OM OSS

FÖRENINGEN

Klubben är en ideell förening och grundades 1968 av ett antal eldsjälar, däribland Björn och Weronica Broström, och är en av Sveriges äldsta dansklubbar. Klubben började sin verksamhet i lokalen Birkagården, vilket blev inspirationen till klubbens namn.

STYRELSE

Ordförande

Kasper Jonsson

Vice Ordförande

Gunilla Hjalmarsson

Sekreterare

Ebba Svanfeldt

Kassör

Rikard Hjalmarsson

Ledamot

Linnea Grönberg

TRÄNARE

Birka Dansklubb har ett förtroendegivande samarbete med Peter Broström som sedan många är klubbens huvudtränare. Han är bland annat känd från TV4:s Let’s Dance. Peter började själv dansa när han var i 10-årsåldern och startade sin karriär i Birka DK med olika partners. Redan 1994 vann han sitt första SM-guld i tiodans. Därefter flyttade han till England, tävlingsdansens hemland, för att träna för några av världens bästa tränare.

Det som från början skulle bli en fyra månader lång vistelse blev till slut tre år. Peter har under sin amatörkarriär vunnit sammanlagt 10 SM-medaljer varav tre guld. Förutom 10-dans SM 1994 vann han med sin partner även SM i standard 2002 och 2003, varefter han tog steget över till den professionella sidan.

Han har också representerat Sverige vid ett antal NM, EM och VM, både i tiodans och i standard. Peter med partner representerade även Sverige på VM för professionella i Tokyo 2004 och placerade sig där på en hedrande 19:e plats.